Categories Stil života

Kako uspešni ljudi provode nedelju?

Ništa nas ne frustrira kao pomisao na ponedeljak, pred kraj savršenog vikenda. Da bi početak radne nedelje bio manje stresan, potrebno je da nekoliko sati u nedelju, posvetite sebi, svojim planovima i sitnim pripremama za ponedeljak.

Svi uspešni ljudi, svoju produktivnu radnu nedelju, započinju još u nedelju popodne, kada obavljaju ove male ali efikasne pripreme, koje će poboljšati njihovu produktivnost:

1. Pogledajte planer

U nedelju pogledajte planer i podsetite se koje vas obaveze očekuju u ponedeljak. Uz to, bacite pogled i na ostale radne dane, kako biste znali šta vas očekuje tokom nedelje i kako biste mogli da dodate obaveze, kojih ste se setili, a niste ih zapisali u planer.

Ne zaboravite da je dobra organizacija, preduslov za produktivnost, ali i da je veoma važno da u svoje planove za radnu nedelju uključite i vreme za prijatelje i porodicu, kao i vreme za sebe i odmor.

2. Sredite dom

Iako vam to zvuči kao trivijalnost, potrebno je da novu sedmicu započnete u čistom životnom prostoru. Kada se u ponedeljak probudite u sređenom domu, sa sređenim planerom i misli će vam biti sređenije i dan će moći da počne.

3. Opustite se

Nedelja je idealan dan da se posvetite sebi, opustite se i oslobodite se streas, nataloženog tokom radne nedelje. Uživajte u čitanju, pogledajte omiljeni film i napravite sebi toplu kupku. Kada otpustite svu negativnu energiju, započećete novu sedmicu raspoloženi i bez negativnih misli.

4. Naspavajte se

Nedeljom u krevet idite, barem sat vremena ranije nego obično, kako biste se naspavali i bili spremni da započnete novu produktivnu radnu nedelju, sveži i poletni, jer je preduslov za to zdrav san!

Foto: @camilestyles

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA