Categories Stil života

Knjige koje će u vaš život uneti francuski chic

Jedite kao Francuskinja: Francuskinje se ne goje? – Mireille Guiliano


Verojatno ste čule za jednu od najpoznatijih svetskih dijeta koju je osmislio doktor Pierre Dukan. Dukanova dijeta poslednjih je godina žarila i palila po tabelama najprodavanijih naslova širom sveta. No, njena tajna je bila u odricanju. Iako je naš doktor bio u pravu kada je svoju dijetu bazirao na većoj količini proteina, u jednom je pogrešio: prava se Francuskinja nikada ne odriče svog hedonizma.

Uživanje u hrani, kao i u životu, jedna je od njenih esencijalnih odlika. Ono što će vam pružiti ova knjiga, ukratko se može sažeti u nekoliko reči: jedite male porcije kvalitetne hrane, uvek stavljajte kvalitet ispred kvantiteta, uživajte u svakom zalogaju, šetajte i radite treninge sa težinama, jedite tri obroka dnevno u određeno vreme, dišite ispravno, imajte dobar stav.

Razmišljajte kao Francuskinja: Drugi pol – Simone de Beauvoir


I, za kraj, jedan od najtežih zadataka – kako razmišljati na chic način. Pomislile biste da iza stila svake Francuskinje ne stoji duboko promišljanje o životu, ali tu biste se prevarile. Postići samostalnost i prirodnu razigranost u godinama koje su već odavno zaboravile na detinjstvo, nije lako bez slobode uma koja dolazi nakon pomnog razmišljanja. Simone de Beauvoir ovu je knjigu napisala polovinom prošlog veka, a ona je odmah postala, i do dan danas ostala, ključno objašnjenje istinskog feminizma.

De Beauvoir nam ne daje jeftine savete o građenju karijere i zauzimanju stava koji će nas dovesti do velikog uspjeha. Ona nas uči kako da zagrebemo ispod površine stereotipa o ženama, koji su toliko brojni da nam mute misli i, gotovo da deluju protiv jasnoće koja je nužna za postizanje prave spoznaje o onome što žena uistinu jeste i što može postati.

Nakon čitanja ove knjige, u dubini duše ćete znati ko ste i što ste, a tada sledi opuštenost koja će podržavati sve vaše odluke i pomoći vam da želite ono što stvarno imate – a to ste vi same.

Foto: www.worldofwanderlust.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA