Izložba „Titraj“ u KC Grad

by | 31 januara, 2017

Izložba Titraj koja se otvara u ponedeljak, 6. februara od 20 časova, zatvoriće prošlogodišnju izlagačku sezonu u KC Grad. Titraj je treća kolaborativna izložba Emilije Radojičić i Maria Kolarića, umetničkog para iz Beograda.

Foto: Promo

Oni uz svoje sopstvene umetničke prakse od 2011. godine realizuju i kolaborativne nastupe, a svako ko je bar jednom posetio KC Grad imao je priliku da vidi njihov zajednički mural koji krasi stubove u pizemlju.

Emilija Radojičić (EmaEmaEma) radi u poljima crteža, slike, fotografije, objekata, instalacija i urbanih intervencija. Do sada je realizovala mnogobrojne samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse i kolaboracije.

Foto: Promo

Mario Kolarić rođen 1984. u Beogradu, odrastao u Osijeku, diplomirao na ALU Zagreb 2010. Član HDLU-a i 2011. Radi u polju crteža, objekata i instalacija. Do sada je imao par samostalnih i nekoliko grupnih izložbi u Hrvatskoj i Evropi.

Postavka Titraj će predstaviti publici objekte nastale kao posledica kolaž-dijaloga između dvoje autora. Ona je nastavak njihovog promatranja ličnih praksi i kako one utiču jedna na drugu. Stvarajući u istom prostoru, radeći na jednom radu zajedno ili suprotstavljajući lične radove jedan spram dugog, autori tragaju za svojevrsnim središtem u kojem se njihove suprotnosti podudaraju. Dok su njihove dosadašnje saradnje bile pretežno u polju slike i crteža, izlazak u prostor sa novim radovima otvara do sada neistraženo polje između samih autora.

Foto: Promo

Publika će moći da vidi ovu kolaborativnu postavku sve do 19. februara, svakog dana od 14 do 20 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.