Pridružite nam se na multimedijalnoj izložbi „Ispod površine“ u Delta City-ju

by | 21 januara, 2017

Multimedijalna izložba „Ispod površine“, umetničke produkcijske grupe ShockART, biće predstsavljena posetiocima Delta City-ja u ponedeljak i utorak, 23. i 24. januara 2017. godine, a svečano otvaranje predviđeno je 23. januara, u 12 časova.

banner-1080x850

Izložba je sastavljena od fotografija iz života žena iz osetljivih grupa, kao i audio zapisa njihovih životnih priča. Publika će moći da vidi fotografije majke koja je rodila u zatvoru, majke sa detetom u Materinskom domu, samohrane majke, majke obolele od raka i žene žrtve nasilja. Pored fotografija, izložba obuhvata i emitovanje pet polučasovnih televizijskih i radio emisija na nacionalnim stanicama.

Ovom multimedijalnom izložbom autori su želeli da skrenu pažnju društva i ukažu na značaj brojnih problema koji često ostaju nepravedno zapostavljeni. Projektom se pokreće ključno pitanje: kako državnim mehanizmima poboljšati položaj žena, majki i dece iz osetljivih, ugroženih grupa i sprečiti da se reprodukuje lanac socijalne isključenosti?

Projekat „Ispod površine“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Autorka fotografija izložbe – Marija Ćalić Šuica

Autorka audio video dela izložbe i producentkinja projekta – Olivera Miloš Todorović


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.