Travijata iz Pariza na velikom platnu

by | 23 januara, 2017

Svi ljubitelji opere uživaće u jednoj od najčešće izvođenih opera na svetu, popularnoj ’’Travijati’’ Đuzepea Verdija, u bioskopu Fontana 25.januara u 19h.

Foto: Promo

Foto: Promo

U okviru projekta pod nazivom PLESNI DIJALOZI i OPERA GALA NA VELIKOM PLATNU koji realizuju Art and Popcorn i Fame Solutions, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, gledaoci će osetiti čari čuvene pariske opere sa Dianom Damrau u glavnoj ulozi. Slavna diva je svojim izvođenjem oduševila i NewYork times koji je u kritici istakao njenu izvanrednost kao širok raspona vokalnih boja koje savršeno pristaju svim segmentima uloge u ’’Travijati’’.

LA TRAVIATA. Opera National de Paris

LA TRAVIATA. Opera National de Paris

Opera ’’Travijata’’ rađena je po libretu Frančeska Marija Pjave, prema drami Dama s kamelijama. Premijerno je izvedena davne 1853.godine u Veneciji.
U nastavku sezone, gledaoce očekuju izvođenja opera “Pepeljuga” 15.februara, “Norma” 22.marta, iz Verone stiže ’’Aida’’, a iz Ciriha ’’Toska’’ u aprilu. U maju gledaoci će pratiti ’’Madam Baterflaj’’ antičkog pozorišta Taormina.
Osim gledalaca u Beogradu, ova izvođenja biće dostupna i gledaocima u Subotici ( bioskop Eurocinema) i Leskovcu (Leskovački kulturni centar).
Više informacija na www.bioskopfontana.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.