Categories Stil života

Mini jutarnja rutina: Započnite dan sa osmehom

Jutarnja rutina možda zahteva da pola sata ranije ustanete iz kreveta, ali će vas razbuditi i adekvatno pripremiti za dan koji je pred vama. Adekvatna jutarnja rutina čini da vam ceo dan bude produktivan. Ukoliko sebi posvetite svega pola sata ujutru, bićete mirni i rasterećeni, što je preduslov da započnete dan sa osmehom.

Evo nekih saveta, kako da produktivno započnete svoje jutro:

Zaboravite telefon

Nemojte da telefon bude prva stvar koju uzmete kad otvorite oči. Svoj dan započnite tako što ćete se razbuditi i doživeti svoje jutro.

 

Popijte kafu na miru

Kafa je ono čemu se svako od nas raduje ujutru. Uživajte u ovom jutarnjem ritualu i razmislite o svom danu, osmislite kako ćete rasporediti svoje obaveze. Pripremite  se na miru za novi dan.

 

Prelistajte časopis

Dok pijete kafu, možete se zabaviti nekim stvarima, koje su još uvek daleko od obaveza koje vas čekaju. Prelistajte časopis ili pročitajte tekst na nekom portalu. To će  vam skrenuti misli, a možda ćete saznati nešto zanimljivo.

 

Uradite jednostavan trening

Naravno da nemate vremena za iscrpljujući trening pred odlazak na posao, ali jednostavne vežbe istezanja ili joga stvarno će popraviti vaš dan. Oslobodiće vas suvišnog stresa i učiniće da se osećate zdravije.

Kao što vidite, ovde nije reč o beauty jutarnjoj rutini, već o psihičkoj pripremi za novi dan. Ova rutina doneće vam samopouzdanje i pozitivne misli, a pozitivne misli su preduslov za dobar i kvalitetan dan.

Pročitajte i…Mini noćna rutina: Završite dan sa osmehom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA