Categories Stil života

Mini noćna rutina: Završite dan sa osmehom

Način života kojim živimo veoma je ubrzan i stresan, zato je najbolje stvar koju možemo da uradimo za sebe da uvedemo noćnu rutinu pred spavanje. Dok se bavimo sobom, rasteretićemo misli i opustićemo se. Na taj način u krevet ćete otići negovane, mirne i spremne za novi dan.

Ne bi trebalo da zapostavite sebe, usled nedostatka vremena. Svako može da izdvoji barem pola sata vremena za sebe pred spavanje, samo ako ima volje! Nemojte tražiti izgovore, jer je veoma bitno da se posvetite sebi, to će pozitivno uticati na vašu psihu i na vaše zdravlje. Obaveze neće pobeći, a vi morate da budete zdrave i odmorne da biste mogli da izgurate svoj dnevni raspored na najbolji mogući način.

1. Opustite se pod tušem

Vreme pod tušem je vaše vreme za opuštanje. Slobodno se zadržite malo duže  i smirite svoje nerve.

2. Posvetite se nezi

Nakon tuširanja namažite telo mlekom, uradite tretman lica, očešljajte se i uživajte u nezi sebe. Potrebno je da se osetite čisto, lepo i negovano, da biste se setili i onih trenutaka u kojima volite sebe. To ponekad zaboravimo usled stresa i obaveza, zato je dragocen osećaj da se odmorite i setite koliko ste sebi važni.

3. Čitajte

Čitanje knjiga utiče na opuštanje i kreativnost. Uz to, čitanje nam pomaže da se odmorimo od besciljnog listanja društvenih mreža i podstiče nas da naučimo nešto novo.

Potrebno vam je vreme za sebe. Nemojte zapostaviti svoje vreme. Vrlo je neophodno da se brinete o sebi, a nećete izgubiti mnogo vremena na to. Ako uložite  vreme u sebe, bićete produktivniji na svakom životnom polju, pa ćete na taj način imati dvostruku dobit od svoje noćne rutine!

Pročitajte i…Mentalni detoks u 4 koraka

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA