Categories Psiha, Stil života

Moderna žena polaže pravo na svoj život i svoje telo

Žensko telo, iako estetski drugačije i senzualnije od muškog, pripada samoj ženi i ima samo njoj poznatu svrhu. Mitovi koji su već godinama aktuelni, o tome kako bi žensko telo trebalo da izgleda i čemu bi trebalo da služi, moraju ostati samo mitovi.

Telo nije objekat, bez obzira da li je muško ili žensko, a o tome kako će da izgleda odlučuje samo onaj, kome to telo pripada, isti onaj, koji ima apsolutno pravo da svome telu pronađe svrhu.

Sve ostalo su doslovno mitovi, koji moraju “pasti u vodu”. Zaboravite na sve nametnute zablude o ženskom telu i definitivno uživajte u njemu, onakvom kako ono jeste!

Glavna svrha ženskog tela je rađanje dece!

Tradicionalno viđenje da nas sposobnost rađanja čini ženom i da nam je to jedina svrha, definitivno mora pasti u zaborav. Rađanje je privilegija, koju svaka žena može da odabere za sebe, ako to želi. Ali to nikako nije naša jedina svrha, niti je to jedina odlika, koja ženu zaista čini ženom!

Dužnost svake žene je da svoje telo dovede to perfekcije

Verujemo da ni jedna žena na svetu ne temelji svoju istinsku sreću na perfekciji svog tela. Žensko telo nije skulptura, koja se oblikuje po nametnutim standardima, već deo jednog bića, koje u njemu uživa. Jedino ona žena koja je sebe do perfekcije dovela iznutra, izgledaće savršeno spolja, jer će naučiti da uživa u sebi i svom telu, baš onako kako njoj to odgovara, a ne kako drugi smatraju da bi trebalo.

Drugi imaju pravo da sude i donose odluke o vašem telu

Ne živimo u patrijarhalnoj zajednici, već se decenijama unazad vodimo stavovima modernog društva. Zašto onda to ne bi važilo i za žene? Žene ne moraju poštovati nametnute norme kada je njihovo telo i uopšte njihov izgled u pitanju. Isto važi i za odabir poslova i javno pravo da se iskaže mišljenje. Žena zaslužuje da donosi odluku o tome kako će da izgleda, šta će da radi i kako će da razmišlja. Niko joj ne može oduzeti to pravo, a posebno ga ne sme koristiti umesto nje!

Ovo je doba, kada svaka žena može da uživa u tome što je snažna i nezavisna. Slobodna da strese sve mitove, koji je decenijama prate i hrabro iskorači za korak bliže ka svom cilju!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Autor: T. V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA