Ne morate da menjate navike da biste promenili telo, a evo i kako

by | 26 maja, 2017

Ukoliko ne želite drastično da menjate izgled, već da se samo oslobodite nekoliko kilograma koji su vam višak, trebalo bi da sledite ovih pet stavki, koje će vas vrlo brzo dovesti do ideala kome težite.

Foto: Pixabay

1 Češće šetajte, jer će vam to prokrviti telo i ubrzati metabolizam. Za vreme pauze za ručak prošetajte do obližnjeg restorana – nemojte naručivati hranu, pa je jesti ispred računara, napravite nekoliko krugova po kancelariji, hodniku ili stanu dok pričate telefonom, peške se popnite do stana…

2 Napravite jedan, ali apsolutno koristan obrok za vaš organizam. Važno je da bude zdrav i sa određenim brojem kalorija. Brza hrana, pržena i slatka ne dolazi u obzir. Gledajte da jedete tri puta dnevno, a najveću promenu može da vam donese večera. Za taj obrok najbolje bi bilo da birate salatu i pečeno povrće, začinjeno maslinovim uljem i semenom bundeve. Možete joj dodati belo pileće meso, palentu ili pasulj.

3 Ne bacajte višak hrane! Ako u restoranu pojedete samo pola obroka, pitajte konobara da vam ostatak zapakuje da ponesete kući, jer to pomaže da izbegnete da se prejedete.

4 Ustalite težinu! Gledajte da vam se ne dešavaju više tako dobro poznate situacije – da se ne najedete jednog dana i dobijete kilogram, a sledećeg izmorite telo glađu i izgubite jedan. Ustalite se, a to ćete najbolje postići ako se svakog jutra pre doručka budete izmerili i tako imali stalni uvid u broj kilograma.

5 Spavajte bez garderobe! Velikom pidžamom ili donjim vešom skrivate i sami od sebe nedostatke. Pogledajte pre spavanja svoje telo bez odeće. To će vam pomoći da upoznate svoje telo i probate da razumete prednosti i mane, te krenete da radite na sebi.

Pročitajte i … Tri pravila lepote i zdravlja koja uvek moramo imati na umu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.