Categories Stil života

Opterećeni ste obavezama i rokovima – vreme je za kratku pauzu

S obzirom da se nakon prazničnih odmora, većina nas vraća svojim poslovnim obavezama, prijaće nam da pauzu od posla iskoristimo na pravi način. Postoji nekoliko jednostavnih trikova uz koje će se polu-časovna pauza pretvoriti u pravo malo zadovoljstvo.

Nije retkost da pauzu za ručak koristimo kako bi pojeli nešto “s nogu” i vratili se u kancelariju, da bismo odradili neki dodatni poslić i sebi uštedeli malo vremena. Čak i u situaciji, kada ne možete izaći iz kancelarije, postoji nekoliko efikasnih načina da svoju pauzu provedete kvalitetno.

1. Počastite se omiljenom poslasticom

Lek protiv svakog stresnog dana je nešto slatko. Ukus omiljene poslastice u trenutku će nam vratiti osmeh na lice i popraviti i najteži radni dan. Zato na posao uvek ponesite omiljenu čokoladicu ili parče kolača, kako biste sebi pauzu učinili kratkim zadovoljstvom, iako ćete je provesti u poslu.

2. Vežbajte za radnim stolom

S obzirom da celodnevno sedenje za radnim stolom utiče negativno na našu kičmu, odvojite 5 minuta vaše pauze da uradite jednostavne vežbice istezanja, kako biste olakšali sebi i sprečili napetost u vratu, koja vas dekoncentriše i čini da se osećate nelagodno.

3. Poslušajte neki poučni video

Ukoliko je neophodno da radite i tokom pauze, kako biste ispoštovali sve rokove, ipak vam je potrebno barem 10 minuta odmorite mozak od obaveza i skrenete misli sa svog napornog radnog dana. Zato pustite neki klip i dok ručate, poslušajte neku emisiju sa tematikom koja vas zanima, opustite se, a uz to steknite i nova znanja.

Potpuno razumemo da ponekad nemate vremena da odete napolje i provedete pauzu za ručak rasterećeno. zato se potrudite da iskoristite bar 10 minuta tokom pauze da se opustite na najbolji mogući način, kako biste imali snage da nastavite sa obavljanjem svojih poslovnih obaveza.

Foto: Thinkstock

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA