Ovih 5 navika svakodnevno će u vaš život uneti dozu pozitive

by | 11 maja, 2019

Morate jednostavno poznavati sebe, kako biste pružili dnevnu dozu pozitive sebi, u trenutku kada vam energija opada i dan izgleda, kao da neće biti baš najbolji. Najbolje što možete sebi da pružite je dobar dan i osmeh na licu.

Donosimo nekoliko saveta koji će vam poboljšati raspoloženje i podići vašu energiju na viši nivo, a samim tim i produktivnost.

1. Ne preskačite doručak

Doručak je vrlo važan obrok, pa je veoma bitno da ga unesete na početku dana, kada biste obezbedile sebi dnevnu dozu energije. Posebno je zdrav doručak odličan za dobar i produktivan početak dana.

2. Pustite svetlost unutra

Pustite prirodno svetlo u prostoriju i to će za samo nekoliko minuta uticati pozitivno na vaše raspoloženje. Sunčevi zraci utiču na lučenje hormona sreće, a svakome je potrebna dnevna doza pozitive.

3. Očistite svoj životni prostor

Nemate svakodnevno vremena za generalno čišćenje kuće, ali raspremite krevet kad ustanete i nakon svakog obroka operite sudove. Pozitivnoj energiji potrebne su sređene misli, ali i sređen prostor. Priznajte sebi da vas obraduje kada se ujutru probudite u čistoj i urednoj kući.

4. Provedite neko vreme sami sa sobom

Ma koliko društveni bili, zaista je važno da imate vreme samo za sebe, koje ćete provesti tako što ćete se fokusirati na stvari koje su vam zaista važne. Bilo da je reč o čitanju knjige ili mini treningu, pola sata samo za vas, neophodno je svakog dana.

5. Provedite neko vreme napolju

Priroda zaista umirujuće deluje na naš um, a šetnja pozitivno utiče na naše telo i zdravlje. Zato nađite svakoga dana vremena za polučasovnu šetnju u prirodi, kako biste se oslobodili stresa, sredili misli i napunili se pozitivnom energijom.

Foto: @weheartit

Svakodnevne navike – mali koraci ka sreći

Optimizam kao stil života – 4 velika benefita pozitivnih misli

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.