Preispitajte se: Da li vas posao koji radite iscrpljuje?

by | 11 avgusta, 2022

Kada ste nezadovoljni poslom koji radite, to se oslikava na svaki aspekt vašeg života.

Zato, nemojte sebe ubeđivati da je na svakom poslu isto, jer nije. Dajte otkaz i pođite u potragu za poslom koji će vas svakodnevno ispunjavati!

Evo nekih znakova koji vam jasno pokazuju  da ste zaglavili na poslu koji vam ne prija:

1. Ne napredujete

Na istoj ste poziciji već  godinama. Ne napredujete ni u smislu sticanja novih veština, niti na svojoj poziciji. To je jasan znak da vas posao koji radite ne motiviše i ne ispunjava.

2. Postao  je rutina

Vaš posao sveo se na rutinsko obavljanje zadataka. Ne radite ništa što vas ispunjava. Vreme je da krenete u potragu  za poslom koji će podstaći vašu kreativnost.

3. Posao jednostavno ne ispunjava vaša očekivanja

Imali ste velika očekivanja od pozicije na kojoj ste zaposleni. Želeli ste da radite drugačije stvari i date lični doprinos velikim projektima. Međutim, vaša očekivanja su izneverena. Ako je tako, definitivno je vreme da  pođete u potragu za poslom koji će ispuniti sva vaša očekivanja.

4. Pod velikim ste stresom

Jednostavno ne smete dozvoliti da nakon posla, nervozni dolazite kući i opterećujete svoju porodicu i narušavate svoju oazu mira. Ako je posao koji radite do te mere stresan, da se svakoga dana budite sa bolom u stomaku, onda je pravo vreme da uzmete malu pauzu, kako biste pronašli posao kakav želite.

 

Lepota i zdravljePeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images