Prestanite da slušate mišljenje drugih i 17 drugih stvari koje možete odmah da prestanete da radite

by | 4 septembra, 2017

Jer vam samo oduzimaju previše vremena, energije i para, zato ih se otarasite!

Foto: Thinkstock

Vizuelizovanje
Prema milionima Instagram citata, ključ ostvarivanja snova je vizuelizacija. Ali jedno istraživanje posmatralo je grupu studenata koji su koristili vizuelizaciju kako bi što bolje prošli na ispitu i ispostavilo se da baš i nisu uspeli u tome. Zašto? Možda zato što su više vremena proveli zamišljajući savršenu budućnost nego što su se posvetili realnom preduzimanju koraka da do toga i dođu.Plaćanje provizija za mesečne račune
Prema nekim podacima, godišnje na provizije dajemo dosta novca. Plaćajte račune onlajn jer većina banaka svojim klijentima nudi ili plaćanje računa bez provizije ili sa vrlo malom provizijom. Time ćete uštedeti novac, a i vreme koje biste proveli čekajući u redu na nekom šalteru.

Pokušavanje da budete srećni
Sreća je nešto poput lova na tipa: što se više trudite da je uhvatite – to vam dalje izmiče. Ali jedan od sigurnih načina da to postignete jeste da napišete pismo. Kao kada nekome govorite da ga volite, ako zapišete šta sve imate i na čemu ste zahvalni to će vam sigurno podići nivo sreće i raspoloženja.

Pročitajte i… 5 jutarnjih rituala koji će vam popraviti raspoloženje!

Dodavanje omekšivača na peškire
Omekšivač stvara sloj oko vlakana peškira i to otežava njihovo čišćenje. Dakle, ako želite čiste peškire, izbegavajte omekšivače.

Odvajanje tamnog i svetlog veša
Ne morate to da radite. Ako neku stvar ne perete prvi put, slobodno perite mešani veš na malo nižoj temperaturi.

Kliknuti na sledeću stranicu…

Foto: Thinkstock

Slušanje tuđih saveta
OK, osim ovih naših. Trebalo bi da budete apsolutno nezavisni od dobrih i loših mišljenja i saveta okoline… Verujte sebi i svom mišljenju.

Ignorisanja raka kože
Sezona je jakog sunca i zračenja i zaista je besmisleno da se pretvaramo da zaštita od sunca nije tako važna. Ne zaboravite svoju kožu i redovno koristite kremu s faktorom.

Pročitajte i… Znaci koji pokazuju da vam hitno treba odmor

Kupovina u avionima
Da, sezona je letenja i putovanja, a i primamljivi katalozi avio-kompanija vas teraju da pomislite da vam baš to što ste u njima pronašli i treba. Cene u vazduhu uvek su više. I zato strpite se i u aerodromskom frišopu proverite da li smo bili u pravu.

Ispijanje zelenih sokova
Isključite svoj nutribulit jer vaš probavni sistem ima dosta problema zbog nedostatka vlakana izazvanog konstantnim unošenjem voća i povrća sokovima i smutijima. Blendiranjem većina vlakana bude uklonjena i zato počnite da žvaćete ono što je dobro za vaš stomak.

Personalno brendiranje
To je samo fensi menadžerski izraz, ali zapravo dovoljno je da ne budete bezveznjakovići i već ćete biti formirani kao kvalitetan brend.

Kliknuti na sledeću stranicu…

Cheers for our great party

Korišćenje sredstava za tuširanje
Posebno na intimnim delovima. Korišćenje sapuna i krema za tuširanje na telu i vagini nije dobro, kažu stručnjaci, jer je koža preosetljiva. Najbolja je samo voda, ali ako baš i morate da koristite neki proizvod onda pronađite nešto nežno i prilagođeno intimnoj upotrebi.

Plačanje produžene garancije
Vaša prava su već pokrivena Zakonom o zaštiti potrošača pa je plaćanje produženih garancija čisto otimanje para.

Popuštanje požude
Evo rešenja koje će vas osloboditi jutarnjeg odlaska na treninge (osim ako u tome baš uživate) zarad bolje figure. Prstom tapkajte od slepoočnice preko celog čela do drugog kraja glave prateći prst pogledom. Onda to uradite i u suprotnom smeru i nastavite sve dok želja za hranom ne nestane. Zvuči čudno, ali je izgleda efikasno.

Pretplaćivanje na kablovkse kanale
Možda bi vam osnovni paket kanala mogao biti dovoljan ako pređete na neku onlajn varijantu poput NETFLIX-a ILI STAN-a (ili oba).

Uzimanje multivitamina
Izgleda da su multivitamini zaista prevaziđena stvar i ako se pridržavate zdrave ishrane i unosite dovoljno hranljivih sastojaka nema nikakvih dokaza da će vam multivitamini uopšte i pomoći. Bolje da taj novac uložite u nešto drugo, recimo u kvalitetniju hranu.

Pročitajte i… Šta, kad zbog posla, sve prekipi?

Čekanje u redu na gejtu aerodroma
Imate dodeljeno mesto u avionu i niko ga neće uzeti. Zato nema potrebe da žurite i sednete u njega što pre jer ionako nije baš udobno (osim ako ste u prvoj klasi, a onda se ovo definitivno ne odnosi na vas). Sedite i lagano sačekajte da se red raščisti i na kraju mirno uđite u avion.

Averzija prema pivu
Možda pivu niste dali dovoljno šansi jer je prvo i poslednje koje ste probali bilo ono jeftino, budžetsko u srednjoj školi, ili prosto ne znate dobro da naručite.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.