Priručnik za sticanje novih prijatelja: Kako da postanete ekstrovertni?

by | 13 avgusta, 2019

Iako ste društveni ipak niste neposredni i nije vam lako da sklapate nova poznanstva. Ponekad niste sigurni koliko ste spremni da dopustite drugima da vas upoznaju, ali kada se opustite i prevaziđete svaku vrstu barijere i stidljivosti, sve je jednostavnije. Samo se prepustite i primenite nekoliko jednostavnih postupaka, koji će učiniti da postanete opušteniji i spontaniji nego inače.

1. Sami birate s kim želite da se družite

Kada se upoznate sa novim ljudima, vaša intuicija će vam poslati jasne signale da je to osoba, s kojom bi trebalo da se družite. Ako to osetite, onda se opustite i upustite u razgovor, budite neposredni i pokažite interesovanje i inicijativu, a druga strana će na to sigurno odgovoriti podjednako entuzijastično. Ako vam intuicija pak govori da to nije osoba, koja bi vam prijala, zadržite pristojnu distancu, jer vas intuicija zaista retko vara.

2. Otvorite se

Ukoliko ste sebi dali „zeleno svetlo“ slobodno se otvorite pred novim ljudima i imajte na umu da je zaista važno da se otvorite i kažete nešto o sebi, kako bi ljudi s kojima se upoznajete imali prilike da vas bolje upoznaju i steknu određeni utisak o vama.

3. Slušajte šta vam drugi govore

Svako voli da primeti da ima vašu potpunu pažnju. To je znak da imate poštovanja prema osobi s kojom razgovarate, ali i da vam se ona dopada i da želite da s njom zasnujete dublje poznanstvo, koje će postepeno prerasti u prijateljstvo.

4. Budite ljubazni

Apsolutno je jasno da će ljubaznost i prava reč u pravo vreme biti pozitivno prihvaćene i uzvraćene. Zato je zaista važno da pokažete da vam je stalo do osobe sa kojom ćete potencijalno postati prijatelj. Uz to uvek budite iskreni, jer to je ključ svakog pravog prijateljstva.

5. Pronađite zajednička interesovanja

Da biste sa nekim poboljšali komunikaciju i stvorili bliski odnos, važno je da imate zajednička interesovanja koja će postati nit između vas i koja će se tokom zajednički provedenog vremena, postepeno proširivati.

Da biste upoznali nove ljude i proširili svoj krug prijatelja, potrebno je da izađete iz svoje zone komgora, opustite se i promenite sredinu, kako biste imali priliku da u prolazu sretnete nove ljude. Dajte sebi, a i drugima šansu i možda ćete sklopiti vredna prijateljstva, koja će postati ona za ceo život.

Foto: Thinkstock

5 malih, svakodnevnih dokaza sreće

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.