Jod: Prirodna prevencija najtežih bolesti

by | 6 novembra, 2017

Priroda nam je podarila lek za većinu bolesti i tegoba ali pojavom farmacije prirodna sredstva koristi sve manji broj ljudi, a sve veći broj rešenje traži u apotekama. Ljudi zaboravljaju da je prevencija prvi korak ka dobrom zdravlju. Upravo zato ne smemo zaboraviti na preventivna svojstva joda. Jod je neizostavan element u našem telu. On je od suštinskog značaja za funkciju štitaste žlezde. Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije rak dojke poprima zastrašujuće i epidemijske razmere a najnovije studije pokazuju da upravo nedostatak joda nepovoljno utiče na pojavu karcinoma.

Lekar Donnie Yance smatra da jod i tiroidni hormoni, kako prirodni tako i sintetički, smanjuju rizik od oboljenja. Naravno, preventivni pregledi su veoma važni i ne smemo ih zanemariti.
Ono što treba da znamo je da telo ne proizvodi jod i zato je važno unositi ga svakodnevno. Najlakši način je preko hrane i pića. Joda najviše ima u morskim algama i plodovima, zatim u povrću kao što su beli luk, tikvice, šargarepa, brokoli. Kod nas na tržištu, odličan izvor je mineralna voda bogata prirodno rastvorenim jodom. Namirnice prženjem i pečenjem gube oko 20% joda, a kuvanjem čak 58% dok se minerali kroz vodu apsorbuju u najvećoj meri. Nađite način koji vama najviše odgovara ali obezbedite svom organizmu dovoljnu količinu joda svaki dan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.