Najveća globalna donacija Avon fondacije za žene

by | 8 marta, 2017

Osnovana pre 130 godina sa ciljem da omogući ženama put ka finansijskoj nezavisnosti, kao i zdravoj i bezbednoj budućnosti, kompanija Avon dugi niz godina sa ponosom podržava 8. mart, Međunarodni dan žena, u okviru kojeg je ove godine pokrenuta globalna inicijativa za osnaživanje žena #BeBoldForChange. Međunarodna Avon Fondacija za žene priključila se inicijativi i tim povodom najavila najveću pojedinačnu donaciju do sada – gotovo 2.5 miliona dolara za pomoć žrtvama nasilja u porodici na globalnom nivou.

Foto: Avon

Do sada je Avon zajedno sa Avon fondacijom za žene na svetskom nivou donirao preko milijardu dolara za rešavanje ključnih ženskih pitanja, među kojima je nasilje u porodici jedno od najznačajnijih. Na svetskom nivou, svaka treća žena je pogođena nasiljem u porodici, dok je u Srbiji svaka druga žena bila žrtva nekog vida porodičnog nasilja. Zahvaljujući dosadašnjim aktivnostima fondacije, na globalnom nivou je preko 29 miliona žena edukovano o ovom problemu, a čak 60 miliona dolara uloženo je u realizaciju različitih projekata koji imaju za cilj osnaživanje žena.

Ovogodišnja donacija biće namenjena programima koji u različitim zemljama pružaju pomoć ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja, da ponovo izgrade svoj život, kao i globalnim inicijativama koje imaju za cilj pravilno sprovođenje zakona i procesuiranje slučajeva iz ove oblasti.

Foto: Avon

U Srbiji se aktivnosti fondacije realizuju u okviru Avon akcije “Reci NE nasilju u porodici”, za koju se donacije prikupljaju prodajom proizvoda za hrabrost, od kojih je 100% prihoda namenjeno rešavanju ovog pitanja. Do sada su tri sigurne kuće u Srbiji zahvaljujući tome dobile sigurnosne sisteme koji su ih učinili još bezbednijim, i koji su sprečili uporne nasilnike da stvaraju neprijatnosti ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja smeštenim u ovim skloništima, a svest koju javnost ima o ovom problemu podignuta je kroz brojne edukativne aktivnosti.

Foto: Avon

Iskoristite ovogodišnji Međunarodni dan žena da podržite borbu protiv nasilja u porodici i omogućite sigurnu budućnost žrtvama kupovinom Avon proizvoda za hrabrost. Među njima je i posrebrena Hartley Domestic narukvica sa plavim kamenčićima i perlama, kojom možete obradovati dragu žensku osobu i ujedno direktno pomoći žrtvama nasilja kojima je to najpotrebnije. Zajedno možemo da im pokažemo da nisu same u ovoj borbi!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.