Novi originalni ukusi čaja

by | 10 septembra, 2018

Da li ste znali da je čaj drugi najpopularniji napitak na svetu? Čaj je ključni element svakodnevnog života u brojnim zemljama širom sveta, jer spaja nacije. U pojedinim zemljama čaj je čak inspirisao posebne ceremonije i rituale. Upravo ti rituali nas podsećaju da ovaj napitak ne možemo popiti za nekoliko sekundi. Potrebno je vreme da ga spremimo, ali i vreme da se malo prohladi. Sve to stvara atmosferu bez posebnog napora, u kojoj opuštamo i um i telo. Tek kada to uradimo steknemo sasvim drugačiju sliku o sebi, ali i o onom što nas okružuje.

U Kini je tako spremanje čaja umetnost, gde se šolja obuhvata obema rukama, a u znak zahvalnosti prstima desne ruke tri puta lupnu po stolu.  U Japanu postoje čajne škole, gde se uče veštine pripreme i posluživanja čaja, dok u Indiji crni čaj mešaju sa raznim začinima, a neretko dodaju i malo mleka, jer crni čaj ima veoma jaku aromu.

Šta se dešava kod nas? Prvi put, kod nas postoje originalne kombinacije ukusa koje na specifičan način spajaju istok i zapad, pa se tako sočni mango našao zajedno sa domaćom kamilicom, a egzotična limunska trava pojačava aromu limuna. Hibiskus u kombinaciji sa breskvom dobija potpuno novu dimenziju, baš kao i mešavima šumskog voća i crnog čaja. Reč je o jedinstvenim ukusima ledenog čaja Fuzetea, koji postoje u četiri ukusa: crni čaj-breskva-hibiskus, crni čaj-limun-limunova trava, zeleni čaj-mango-kamilica i crni čaj-šumsko voće. Ekstrakti ovog čaja su organskog porekla i potiču iz 100 održivih izvora čaja, dok je procenat šećera smanjen za 30 odsto dodavanjem stevije koja ima nula kalorija i spada u beskalorijske zaslađivače.

Probajte! Iznenadićete se koliko će vas osvežiti, opustiti, ali i podsetiti da ponekad nije loše „osamiti se“ i uživati u tim momentima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.