Categories Promo

PEDESET NIJANSI – OSLOBOĐENI

Kada je u pitanju izbor naslova trećeg poglavlja, E.L. Džejms objašnjava “U trećoj knjizi, Kristijan napokon shvata da je vreme da prihvati ono što ga očekuje. Ja mislim da je on ‘oslobođen’. I činjenica da će sa detetom ugledati ženu koju najviše voli, je najlepša stvar koja će mu se u desiti u životu.”

Scenarista Najal Leonard, koji se vraća u ovom nastavku, napominje: “Ovaj film počinje kada misteriozni čovek poseti kancelarije Grej Enterprajz kompanije. Ubrzo shvatamo da je to Džek Hajd i da nije došao dobrim povodom. Umesto da film počne sa idiličnim odnosom koji imaju Kristijan i Ana, sve počinje Džekovom pretnjom. Jasno je da je sve što rade u ovom nastavku u sprezi sa Džekovom osvetom. Kristijan je svestan ovoga i ne želi time da optereti Anu, misleći da je na taj način štiti. Ali naravno, kao i kod svakog bračnog para, ne čuvate uvek nekog tako što pred njim imate tajne. Vremenom istina izlazi na videlo i ovo postaje još jedna prepreka koju moraju zajedno da prebrode u njihovim konstantnim naporima da izgrade međusobno poverenje.”

Po treći put kao Anastazija Stil, glumica Dakota Džonson je izjavila: “U ovom delu ima mnogo više neizvesnosti, sa motivima trilera, sa novim likovima i više akcije, a sve je to prožeto kroz ljubavnu priču. Priču koja se produbila i evoluirala. Anastazija i Kristijan su u braku, a Ana je i unapređena na poslu, podižući intenzitet kako privatnog, tako i profesionalnog života.”

Dakota se slaže sa spisateljicom E.L. Džejms jer tvrdi: “Ovo je jedna velika ljubavna priča ali mi činimo sve da je održimo umerenom. Reč je o jednoj od onih neobjašnjivih povezanosti između dvoje ljudi. Kroz ove priče, zatičemo glavne protagoniste u situacijama koje zahtevaju da se jedno ili oboje prilagode zajedničkim interesima.”

Džejmi Dornan bio je takođe fasciniran količinom ličnih izazova i mračnim intrigama sa kojima se sreće ljubavni par u filmu “Pedeset nijansi – Oslobođeni”. On je izjavio: “Kristijanova reakcija na Aninu trudnoću nije pozitivna. To je identično onako kako ne želite da vaši roditelji reaguju kada saopštite da ste trudni. On se ne oseća spremno da postane otac. U poziciji u kojoj se trenutno nalaze u svom životu, beba je poslednja stvar koju on želi. Dok se priseća svog odrastanja, on se pita zašto bi emotivno bio bolji od svojih roditelja koji su prema njemu bili užasni. To je ono što ga najviše plaši.”

Zastrašujuće, s druge strane, je pretnja koju Kristijan uočava nakon serije nesretnih događaja koji se nižu jedan za drugim. Dornan dodaje: “U trenutku kada Kristijan shvati da su komplikacije sa helikopterom i kompijuterima bile nameštene, zna da je Džek Hajd umešan u to. Kristijan najbolje zna da je Džek čovek koji se neće zaustaviti dok ne dobije ono što želi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA