Categories Promo

Premijerno: “Scene iz bračnog života”

U saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu i Gradskim pozorištem Bečej, Budva “Grad Teatrom”, produkcijskom kućom “Red, rad i disciplina” 03.novembra u Bečeju, održana je premijera predstave “Scene iz bračnog života” Ingmara Bergmana.

Ovaj komad, nastao po istoimenoj seriji koja za mnoge Evropljane ima kultni status, na scenu je postavila rediteljka Ana Tomović u formi duodrame, a briljantne uloge ostvarili su poznati srpski glumci Tamara Krcunović i Miloš Timotijević. Kostim i scenografiju kreirala je Dragana Ognjenović.  Produkcija: “Red, rad i disciplina”, izvršna produkcija: Olivera Kecojević i Ljubomir Dorontić. Dizajn svetla: Dušan Grubin , svetlo majstor: Nemanja Calić.

Premijeri su prisustvovali Joakim Vern – zamenik Šefa misije Ambasade Švedske u Beogradu i predstavnici Švedske Ambasade, koji su podržali realizaciju predstave kojom se obeležava 100 godina od Bergmanovog rođenja, kao i mnogobrojni gosti iz sveta pozorišta i filma.Posle premijernog izvođenja u Bečeju, ovu predstavu očekuje još nekoliko igranja pre beogradske premijere koja je zakazana za proleće,  a sudeći po dugotrajnom aplauzu nakon prvog izvođenja i po reakcijama publike i organizatora, predstavi “Scene iz bračnog života” predstoji dug pozorišni život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA