Categories Promo

Reč stručnjaka: Idealna prevencija za probleme digestivnog trakta

Načelnica gastroenterologije KBC Bežanijska kosa, dr Marija Branković, ističe prednost funkcionalnih proizvoda kao idealne prevencije od brojnih problema digestivnog trakta. Poznato je da probiotici imaju pozitivne efekte na zdravlje creva, kao i da predstavljaju idealnu prevenciju od brojnih hroničnih bolesti digestivnog trakta. Ukoliko ste se nekada suočili sa problemom nervoznih creva i brojnim nelagodnostima sa varenjem, najverovatnije ste posezali za medikamentima, ne znajući da je korekcija ishrane značajniji faktor u takvoj situaciji.

Doktorka Marija Branković, načelnica gastroenterologije KBC Bežanijska kosa, dala nam je nekoliko smernica za izbor funkcionalnog proizvoda koji predstavlja idealan vid prevencije za postizanje ravnoteže u organizmu:

Korišćenje prirodnih probiotika kroz pravilnu ishranu je obavezno kada problem postoji, ali je i odličan vid prevencije:

Preporučuje se kontinuirana konzumacija probiotskog jogurta

Na primer, Imlekov Balans+ jogurt sadrži aktivne kulture koje ga svrstavaju u funkcionalne proizvode, koji dokazano regulišu varenje
Balans+ jogurt u svom sastavu sadrži više sojeva bakterija koji nastaju prirodnim putem i služe za regulaciju crevne flore, jačanje odbrambenih sposobnosti organizma i korisni su po naše zdravlje

Kako istraživanja pokazuju, Balans+ jogurt se pokazao kao odličan saveznik u borbi protiv sindroma nervoznih creva zahvaljujući svojim probiotskim i prebiotskim kulturama. Na osnovu studije koja je sprovedena u KBC Bežanijska kosa potvrđeno je da se već nakon 10 dana konzumacije Balans+ jogurta mogu videti pozitivna dejstva na uspostavljanje ravnoteže digestivnog trakta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA