Užina je važna! Znamo, ali dobro je podsetiti se…

by | 27 aprila, 2017

Dok smo deca, obično su mame te koje nas podsećaju da ne zaboravimo da uzmemo voćnu užinu u toku dana. I, ne samo to… One nam pripreme voće, operu, oljušte, naseckaju i – donesu, a naše je samo da uživamo u njemu. Međutim, kada odrastemo stvari se promene. Tempo života nam često ne dozvoljava da se svojom ishranom i prehrambenim navikama bavimo u meri u kojoj treba. Dešava se da preskočimo doručak, nekad ručak, pa i večeru, a na užinu gotovo da niko i ne pomišlja. Zato, hajde da se podsetimo zašto je važno da imamo taj voćni međuobrok u toku dana?

Foto: Next PR

Voće je odličan izvor vitamina i antioksidansa, koji pomažu da nam imuni sistem ostane vitalan. Takođe, voće ima mali broj kalorija, odličan je izvor vlakana dobrih za varenje, a pomažu nam i da nivo holesterola u krvi bude optimalan. Uz sve to, kad pojedemo neku voćku duže imamo osećaj sitosti, upravo zahvaljujući ovim vlaknima.

Foto: Next PR

Damama će se svidetii činjenica da je voće veoma dobro za kožu, jer zahvaljujući njemu ostaje duže elastična, hidrirana i sjajna. Idealno bi bilo da ishranu obogatite sa što više voća i da tokom dana konzumirate bar dve voćne užine. Međutim, većina nas zaboravlja na voće, jer za razliku od neke druge već pripremljene hrane, voće – pre no što ga pojedemo – treba oprati, oljuštiti, iseckati ili izblendirati. Zato sada neXT donosi rešenje –  nema pranja, seckanja voća, blendanja, pa ni pranja posuda koje ste iskoristili… Jednostavno uzmite već pripremljen neXt Smoothie. Kako ne sadrži vodu, arome i šećer, neXt Smoothie može da zameni dve porcije voća dnevno.  Pritom, konzumiraćete više vrsta voća koje su na precizan način spojene u dve mešavine – mango, narandža, marakuja, banana, jabuka i limun u jednoj opciji a u drugoj vas čeka kombinacija crvenog grožđa, borovnice, maline, jagode, banane, jabuke i kruške.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.