Bavarski gulaš

by | decembar 10, 2011

Potrebno je:

800 g svinjskog mesa od buta

400 g pelata paradajza

70 g pirinča

1 dl belog vina

2 glavice crnog luka

1 kašika mlevene paprike

1 kašika seckanog lista celera

1 l juneće supe

0,5 dl ulja

mešavina začina, biber

1. Svinjsko meso i pelat paradajza iseći na krupnije kocke.

2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati.

3. Na ulju propržiti crni luk kako bi postao staklast. Zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.

4. Kada je meso napola dinstano, dodati pelat paradajza, mlevenu papriku i belo vino, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem.

5.Pred kraj dinstanja dodati pirinač i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok pirinač ne nabubri.

Tagovi: