Brzo i ukusno: Sočna torta sa ananasom

by | mart 21, 2020
ananas torta recepti

Prolećna torta sa ananasom, osvežavajuća torta koja se priprema brzo i lako. Zaista idealna da nas osveži, zasladi, a ujedno ne moramo potrošiti mnogo vremena na pripremu

Torta koju vam danas predlažemo  je posebno pogodno za dane kada nemate puno vremena i ne želite da ga provodite pored šporeta, već da uživate sa porodicom u slatkom zalogaju.

Ananas je savršeno voće, slatkostog i prijatnog ukusa tako da bi ova torta trebalo da se svidi čak i onim izbirljivim nepcima.

Možete je pripremiti na više načina, neki su veoma jednostavni, neki traže za nijansu više vremena, ali bićete zadovoljni brzinom pripreme i ukusom koji će vam priuštiti ova torta sa ananasom.

Torta sa ananasom i piškotama

Najjednostavnija verzija ananas torte je upravo ova, ali nemojte da mislite da je ova torta baš toliko jednostavna i da njen ukus nije ništa specijalno. Pravi izbor je kada je napolju previše stepeni, a vama je potrebno nešto da vam razveseli dušu i stavi osmeh na lice. Uđete u kuhinju smućkate za par minuta, onda dobro ohladite i uživate.

Potrebni sastojci:

500 mililitara slatke pavlake
540 grama kisele pavlake sa 20%mm (3 čaše)
15 kašika šećera
1 kesica želatina
1 konzerva ananasa
5 kutija piškota
Postupak pripreme:

Želatin prelijte sa 50ml hladne vode i ostavite da nabubri.

Slatku pavlaku umutite u šlag. Kiselu pavlaku pomešajte sa šećerom i mešajte laganim pokretima kašikom da se sjedine, nikako mikserom da se pavlaka ne bi rastopila. Pomešajte slatku i kiselu pavlaku, opet laganim pokretima da se previše ne bi razredilo.

Sada rastopite želatin da postane tečan, tako što ćete u jednu posudu sipati vrelu vodu pa staviti posudu sa želatinom u nju i mešati, a možete otopiti i na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte rastopljeni želatin u smesu od pavlake, pa dobro promešajte da se sjedine.

Kada se smesa sjedini dodajte seckani ananas, i još jednom laganim pokretima sve promešajte.

Piškote možete namakati u sok od ananasa za još bolji ukus, pa ređajte red piškota red fila dok ima materijala. Gotovu tortu dekorišite po želji, pa odložite u frižider da se dobro ohladi pre služenja. Možete i da je zaledite u zamrzivaču pa da jedete kao sladoled kasnije. Obe varijante su ukusne!

Foto: Guliver/Gettyimages