Brzo i ukusno: Zapečeni karfiol u sosu od pavlake

by | mart 24, 2018

Ponekad nam je jednostavno potreban obrok koji ćemo pripremiti brzo i lako, a da ta jednostavnost u spremanju neće uticati na ukus našeg ručka.

Mi smo i ovoga puta pripremili izvanredan recept za vas. Zdrav, ukusan, a pre svega jednostavan za pripremu.

Karfiol je namirnica koju smo za danas izabrali, pre svega jer je bogata C vitaminom, a vremenske okolnosti ne idu u prilog našem zdravlju. Pored toga, Karfiol je moguće spremiti na više načina, peći ga, bariti, pohovati, spremiti od njega krem čorbu. Ovo povrće,  nepresušan je izvor ideja za kulinarske poduhvate, a naša ideja za danas je zapečeni karfiol, koji može biti vaše glavno jelo, ali i odličan prilog uz vaše omiljeno meso.

Sastojci:

  • Glavica karfiola
  • Jedno jaje
  • 2.5 dl kisele pavlake
  • 1 šolja hlebnih mrvica
  • Kašika ulja
  • 150 g narendanog kačkavalja
  • so
  • biber

Pročitajte i…Krem supa od tikvica i šargarepe

Priprema

Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojte je na manje cvetove, stavite ih u već prokuvanu vodu i kuvajte ih 15 minuta, dok ne omekšaju.

Vatrostalnu posudu premažite kašikom ulja, a zatim pospite dve kašike hlebnih mrvica. Zatim rasporedite cvetove karfiola u vatrostalnu.

U posudicu pomešajte kiselu pavlaku, jaje, rendani sir, ostatak hlebnih mrvica i začinite solju i biberom po želji. Zatim dobijenom smesom prelijte sadržaj vatrostalne posude.

Jelo pecite na 200 stepeni oko 20ak minuta.

Uživajte u svom ukusnom i zdravom obroku!

Pročitajte i…Piletina u sosu od limete

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Tagovi:

top