Četiri voćne salate za sladokusce

by | jul 11, 2015

Leto je vreme kad voća ima u izobilju i kada je najjeftinije. Seckajte ga i kombinujte u šarene voćne salate. One su vaši saveznici u toplim danima jer će vam zameniti slatkiše i pomoći da sačuvate vitku liniju.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U nastavku pročitajte nekoliko sjajnih recepata za preukusne voćne salate.

Kliknite za nastavak teksta

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

VOĆNA SALATA SA GROŽĐEM

Potrebno je:
200 gr banana, 150 gr bresaka, 500 gr dinje, kašičica limunovog soka, 800 gr belog grožđa, 30 gr šećera u prahu, vanilin šećer, 250 ml slatke pavlake

Priprema:
Sitno iseckajte voće. Poprskajte ga limunovim sokom, pospite šećer u prahu i ostavite da odstoji. Zatim operite i očistite grožđe. Dodajte ostalom voću i ostavite da se ohladi. Za to vreme umiksujte slatku pavlaku. Pre posluženja pospite nekoliko kašika slatke pavlake po voću.

Kliknite za nastavak teksta

melon-into-pieces-668284_640

SALATA OD DINJA I RIBIZLI

Potrebno je:
1 veća dinja, 200 gr nara, 2-3 kašičice belog ruma, vanilin šećer, 3 kašičice limunovog soka, kivi, pomorandža

Priprema:
Dobro ohlađenu dinju ogulite, očistite od i izrežite na kocke. Ribizle operite i očistite od peteljki pa pomešajte s kockicama dinje. Dodajte rum, vanilin šećer, limunov sok. Sve sastojke lagano promešajte, a na vrh stavite i nekoliko kriški kivija i pomorandže.

Kliknite za nastavak teksta

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

MEDITERANO

Potrebno je:
200 g jabuke, 200 g breskvi, po 150 g pomorandže, kivija, 100 g zrna grožđa, 50 g zrna nara, za preliv 40 g meda, sok od jednog limuna, 50 ml soka od jabuke

Priprema:
Oljuštene jabuke, pomorandže i kivi isecite na tanke kriške, a oljuštene breskve na kocke. U dubljem sudu izmešajte kriške jabuke, pomorandže i kivija sa kockama beskvi i zrnima nara i grožđa. Med, limunov sok i sok od jagode izmešajte, te prelijte voće. Salatu dobro ohladite i pre služenja rasporedite je u činije.

Kliknite za nastavak teksta

orange-166982_640

LETNJA EGZOTIKA

Potrebno je:
200 g jabuke, 200 g mandarina, 100 g zrna nara, 2 banane, limunov sok, 2 kašike šećera u prahu

Priprema:
Kriške jabuka izdelite na sitnije komade, oljuštene mandarine na kriške, a oljuštene banane na kolutove. Jabuke i banane poprskajte limunovim sokom, pa sastavite sa ostalim voćem. Mešano voće poslužite u manjim činijama i pospite šećerom u prahu.

Tagovi: