Čokoladna bomba

by | avgust 26, 2009

LEPOTA I ZDRAVLJE - Cokoladna bomba recept

POTREBNO JE:

  • 3 jajeta,
  • 125 g šećera,
  • 150 gbrašna,
  • 20 g kakaoa,
  • 100 g oraha,
  • 0,5 l slatke pavlake,
  • 350 g crne čokolade,
  • ulje,
  • 300 g višanja,
  • 50 g gustina

PRIPREMA:
Od jaja, šećera, brašna, kakaoa i oraha napravi se piškota koja se peče 15 minuta na 200 stepeni C. Za fil je potrebno istopiti čokoladu i dodati je u umućenu slatku pavlaku, tom smesom filovati piškotu.
Kad se fil ohladi i stegne, dodaje se glazura od čokolade. Ona se pravi od 150 g crne čokolade, kojoj se doda 1 dl ulja.
Torta može da se servira uz prelive od raznog voća, a možda najbolje ide uz sos od višanja: skuva se 300 g višanja, 50 g gustina i 3 dl vode, ostavi se da se ohladi i servira se na tanjiru sa tortom. ENERGETSKA VREDNOST: 750 kcal (parče)

REČ PLUS:

Čokolada, kakao, orasi, slatka pavlaka, sos od višanja… mmm…. neodoljivo! Priznajem, prava kalorijska bomba… PA ŠTA! Neka je! Priuštite sebi jedno parče uz šoljicu kafe i zadovoljite i dušu i telo. Pitate se šta ćete sa svim tim suvišnim kalorijama. „Istopite“ ih šetajući sa voljenom osobom ili sa prijateljicama.

Tekst: Bojana Janjušević; Foto: Miladen Sekulić, Restoran: „Atrium“

Tagovi: