Čokoladni mafin sa avokadom

by | novembar 18, 2017

Svi se trudimo, ali retko ko uspe da odoli čokoladi i čokoladnim poslasticama. Ako ih se već ne odričemo, možemo da uživamo u najzdravijim verzijama čokoladnih poslastica. Čokoladni mafini su fantastičan izbor, pogotovo ako sadrže zdrave sastojke, kao što su avokado, kakao, heljdino brašno…

Sastojci:

  • 130 g mlevenih prepečenih lešnika
  • 60g heljdinog brašna
  • 5 kašika kakaa
  • 2 kašičice praška za pecivo bez gluten
  • 1/8 kašičice stevije u prahu
  • 100g čokoladnog krema (nutela)
  • 80ml hladnoceđenog maslinovog ulja ili kokosovog ulja
  • 80ml javorovog sirupa
  • 80ml mleka (može i bademovo mleko)
  • 2 jaja

Glazura:

  • 1 avokado
  • 60ml javorovog sirupa
  • 40g sirovog kakaa
  • 80g nutele

Priprema:
Zagrejte rernu na 180C.
Umutite sve sastojke. U pleh za 12 mafina stavite papirne korpice i sipajte smesu. Pecite 17 minuta. Izvadite mafine da se ohlade (10 minuta i držite u plehu da se ne bi raspali, a nakon toga iz izvadite da bi se što pre ohladili.)

Glazura: sve sastojke izblendirajte dok masa ne bude u potpunosti glatka. Glazurom dekorišite mafine po sopstvenom nahođenju.

Pročitajte i… Čokoladni mus sa nanom i borovnicama!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Pinterest

A.G.