Categories Recepti

Da li ste za moktel?

Ne, nismo napravili slovnu grešku u naslovu. Reč je o sve popularnijim koktelima bez alkohola. Sam naziv moktel dolazi od kombinacije engleskih reči – mock (imitacija) i koktel.

Foto: Pixabay

Nekad se koristio da bi se označili „lažni“ kokteli, koje su poručivali oni koji nisu želeli da konzumiraju alkohol, a hteli su da u društvu deluju cool. Međutim, sada su upravo ovi kokteli – cool. Širom sveta se otvaraju klubovi u kojima se ne služe alkoholna pića, jer je sve podređeno zdravom načinu života. Takvi su, recimo, Club Soda u Njunorku, Redemption u Lodnonu ili Bender u Los Anđelesu. Iako se ljudi u njima okupljaju tek kad padne mrak, „najjače“ piće koje možete popiti je kombuha. Danas ne samo da vam predlažemo da probate moktel, već vam dajemo recept za „Đumbir pivo“.

Foto: Pixabay

Potrebno je: 100 gr sitno narendanog đumbira, 3 cl soka od limuna, 2 kašike šećera (još bolje bez njega), 0,5 litra gazirane mineralne vode
Priprema: U kriglu (0,5 litra) sipajte sok od limuna i šećer. Mešajte dok se šećer ne otopi, a onda dodajte narendani đumbir. Potom kriglu dopunite gaziranom vodom.

Pročitajte i… Kokteli iz velikih filmskih ostvarenja 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA