Desert dana: Bezglutenski sladoled

by | maj 27, 2018

Kada su vrućine svakodnevna pojava, ono što nam je u kući neophodno je ukusan sladoled, koji će nas osvežiti i izmamiti osmeh. Domaći sladoled se brzo pravi, a poslastica je koja će vama i vašim ukućanima olakšati ove tople dane.

Zato smo danas spremili recept za zdrav, ukusan i bezglutenski sladoled.

Sastojci:

  • 150g smrznutog bobičastog voća, po želji
  • 2 jaja
  • 3dl mleka
  • 150g stevije ili nekog drugog prirodnog zaslađivača
  • 250g grčkog jogurta
  • 1dl limunovog soka
  • Prstohvat soli
  • Voće za dekoraciju, po želji

Priprema:

U posudi izmešajte jaja, 100g zaslađivača i so dok ne dobijete gustu smesu. Zatim dodajte mleko i kuvajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Postavite posudu u vodu sa ledom i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte jogurt i ostavite posudu u frižider, da ostoji ceo dan.

Za to vreme u drugoj posudi izmešajte voće, ostatak šećera i limunov sok pa zagrevajte na vatri dok ne dođe do vrenja. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte 7-8 minuta dok smesa ne postane sirup. Ostavite da se ohladi i stavite u frižider da odstoji na celo dan.
Smesi od mleka i jogurta dodajte voćni sirup i zamrznite na 6-8 sati.

Pre serviranja ostavite na sobnoj temperaturi 20-ak minuta, ukrasite voćem i listićima mente i poslužite.

Pročitajte i…Recept dana: sladoled od jagode

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Tagovi:

top