Categories Recepti

Desert dana: Čokoladni cheesecake

Sir i čokolada odličan su spoj, kada je u pitanju desert, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane prilike, ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja čula finim kolačem.

Donosimo vam recept za preukusan kolač koji se sprema za 20-ak minuta, a što je najbolje od svega, ništa se ne peče!

Sastojci za podlogu:

150 grama keksa
100 grama maslaca
2 kašike kakaa

Fil:

300 grama čokolade za kuvanje
500 grama sira mascarpone
200 grama šećera u prahu
250 ml pene za šlag

Priprema:

Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca. Keks možete usitniti u blenderu, ili ih položiti u vrećicu pa “istući” valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah.

Mikserom umutite šlag, dodajte mascarpone, šećer u prahu i istopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u frižideru na nekoliko sati stvrdne.

Od čokolade možete napraviti i glazuru i preliti je preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća ili badema.

Pročitajte i…Desert dana: Tropski kolač sa ananasom i mangom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA