Desert dana: Mus od breskve

by | avgust 12, 2019

Ovog puta donosimo vam recept za mus od breskve, koji vam pruža intenzivni ukus leta u samo jednoj čaši!

Sastojci:

  • 10 breskvi
  • 2dl sveže isceđenog limunovog soka
  • 3dl vode
  • kašika želatina
  • 70g šećera
  • 250ml šlaga
  • par listića mente

Priprema:

Breskve oljuštite, iseckajte na sitne komade i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i mešajte dok ne dobijete gusti pire od voća. Ostavite u blenderu dok ne bude spremno za sledeći korak.

U manju posudu ulijte hladnu vodu, dodajte želatin i mešajte dok se ne istopi. Ostavite 4-5 minuta, zatim dodajte šećer i stavite na vatru. Kuvajte 1-2 minuta, uz stalno mešanje, dok se šećer ne istopi.

Smesu od želatina dodajte u pire od breskve i mešajte nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine. Prebacite u posudu i stavite u frižider na barem 2 sata dok smesa ne očvrsne.

Za to vreme izmešajte šlag i dodajte u ohlađenu smesu od breskve. Dobro izmešajte i prebacite u staklene činijice. Ukrasite listovima mente i komadićima breskve i uživajte!

Foto: @natashakitchen

Recept dana: Jagoda frape

Tagovi:

top