Gibanica s pečurkama

by | novembar 6, 2012

Za 6 osoba

POTREBNO JE:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g šampinjona
  • 500 g mladog sira
  • 1 veza mladog luka
  • 5 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl pavlake
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:
1. Mladi luk iseći na kolutove, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti mladi luk pa dodati šampinjone. Dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljeni mladi sir, žumanca, prašak za pecivo i pavlaku. Dodati dinstane šampinjone i mladi luk, začiniti po ukusu i promešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
5. Pravougaonu tepsiju nauljiti i prekriti dvema korama za pitu. Poprskati uljem i premazati sa malo pripremljenog fila. Isti postupak (kora, fil) ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti korom za pitu.
6. Pripremljenu pitu premazati mešavinom mleka i preostalog ulja te peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: