Guvecte tavuk sote

by | april 8, 2015

DSC_4884

Potrebno je (za jednu osobu):
– 2 kašike palminog ulja, 200 g belog pilećeg mesa, 50 g kačkavalja, pola čena belog luka, četvrtina glavice crnog luka, prstohvat tucane paprike, kašika paradajz pelata, paradajz, veća žuta paprika, so i biber.

Priprema:
– Najpre iseckajte crni luk, piletinu (na kockice), paradajz i papriku.
– Potom zagrejte ulje i izdistajte crni luk, a zatim dodajte beli luk, piletinu, žutu papriku i paradajz.
– Kad svi sastojci omekšaju, ubacite začine i pelat, a na kraju izrendani kačkavalj.
– Smesu sipajte u glinenu posudu i zapecite, a kad izvadite iz rerne, ponovo pospite rendanim kačkavaljem.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Dukat, www.turskirestoran.rs, Vase Čarapića 9, Beograd, 011/3287-444, 065/305-4447

Tagovi: