Categories Recepti

Jesenja poslastica: Čizkejk od bundeve

Potrebno je:

2 šolje mlevenog keksa
3 kašike smeđeg šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
120 g otopljenog maslaca

Fil:

230 g krem sira
420 g pirea od kuvane bundeve
3 jajeta + 1 žumance
¼ šolje kisele pavlake
1 ½ šolja šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića
1/8 kašičice karanfilića
2 kašike brašna
1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema

1. Zagrejte rernu na 170 C.

2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamesite , prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.

3. Ulupajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promešajte.

4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.

Kad Italija sretne Indiju: Recept za fritatu na indijski način od samo 300 kcal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA