Karpaćo od bifteka

by | maj 7, 2015

karpaco od bifteka

Potrebno je:
– 200 g bifteka, 30 g komorača, 30 g parmezana, 50 g čeri paradajza, 10 g kapra, 20 g rukole, 1 limun, 1 pomorandža, maslinovo ulje, ruzmarin, krupna morska so, aceto balzamiko.

Priprema:
– Sitno iseckajte ruzmarin i rasporedite ga po dasci, pa preko njega uvaljajte očišćen biftek (po dužini, kao oklagijom).
– Potom uvijte biftek u PVC foliju, vodeći računa o tome da ne ostane vazduha.
– Odložite ga u zamrzivač da se smrzne, a ako treba da se ranije servira – samo da se malo stegne.
– Izvadite biftek iz zamrzivača, pustite ga da malo otpusti, a onda ga isecite na tanke listove (poželjno je to raditi na mesoreznici).
– Listove bifteka poređajte na tanjir, a preko njih stavite seckan komorač, rukolu, listove parmezana, kapar, seckan limun i pomorandže, paradajz i morsku so.
– Umutiti dresing od maslinovog ulja i balzamiko sirće, pa njime prelijte karpaćo.

Recept: Jovica Jovičić
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: