Kolač s ratlukom by 24Kitchen

by | januar 1, 2013

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 žumanca
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 g kiselo mleko
  • 240 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g oraha
  • 100 g ušećerenih kora agruma
  • 2 kašike konjaka
  • 1 pakovanje običnog ratluka
  • 2 belanca
  • 50 g šećera

Način pripreme:

1. Mikserom mutite jaja i žumanca sa šećerom dok ne pobele.
2. Lagano dodajte ulje, a zatim i kiselo mleko.
3. Kore od agruma koje ste iseckali i natopili u konjaku, iseckajte i dodajte ih u smesu od jaja.
4. Lagano mešajući dodajte brašno, prosejano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
5. Na kraju dodajte usitnjene orahe i ratluk iseckan na kockice.
6. Pleh za pečenje kolača podmažite i pospite brašnom. Sipajte testo i ispecite kolač u već ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
7. Ohlađeni kolač stavite na okrugli tanjir. Mutite dva belanca sa šećerom. Kolač premažite kremom od belanca i stavite ga u rernu da se zapeče 1-2 minuta ili polako pređite preko kuhinjskim upaljačem da lagano zagori.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: