Krem torta sa puslicama

by | septembar 21, 2012

za 10 osoba

Potrebno je:

  • 500 g ”pti ber” keksa
  • 4 dl soka od pomorandže
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 200 g mleka u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 3 dl slatke pavlake
  • 200 g gotovih puslica
  • 2 krem šlaga od čokolade

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

2. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i ostaviti je da se otopi. Skloniti sa pare i odložiti sa strane da se ohladi.

3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, sjediniti sa filom od čokolade te umutiti mikserom.

4. Potom dodati mleko u prahu, šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.

5. Keks natapati sokom od pomorandže i slagati u odgovarajući kalup za tortu.

6. Preko keksa naneti polovinu pripremljenog fila, zatim poslagati red puslica i premazati ih preostalim filom.

7. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime premazati tortu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: