Kremasta poslastica: Kolač u tegli s bananom

by | februar 15, 2019

Veoma ukusna poslastica na inovativan način. Kada je jednom napravite, nećete prestati da je pravite kada god vam se jede nešto slatko!

Sastojci:
Fil:
– 1 kašika želatina
– 2 jaja
– 10 žumanaca
– 3/4 šoljice šećera u prahu
– 2 šoljice slatke pavlake
– štapić od vanile
– 2 šoljice pasiranih banana
– 1 kašika limunovog soka
Parfe:
– 1 slatka pavlaka
– 2 kašike šećera
– 2 kašike burbona
– 3 zrele banane
– 2 kašike jogurta
– 1 kašika limunovog soka
– 30 do 40 kolačića sa ukusom vanile

Priprema:
Za fil:
1. Sipajte četvrtinu šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.
2. U činiji pomešajte jaja, žumanca, polovinu šećera.
3. Potom u dubljem tiganju, pomešajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli.
4. Kuvajte na srednjoj vatri između pet i sedam minuta, sve dok se masa ne zgusne.
5. Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja.
6. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuvajte između 8 i 10 minuta, mešajte drvenom varjačom – sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok.
7. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata pre serviranja.
8. Da biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon.
9. U drugoj činiji pomešajte komadiće banane, burbon i limunov sok.
10. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane i ponovite postupak dok ne napunite tegle.
11. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju.

Tagovi:

top