Krmenadle u sosu od senfa

by | decembar 11, 2011

Potrebno je:

8 svinjskih krmenadli

2 kašike senfa

2 kašike susama

6 dl juneće supe

2 kašike gustina

1 kašika šećera

1/2 kašičice belog luka u prahu

1 dl belog vina

2 kašike pavlake

600 g krompira

3 dl ulja

mešavina začina, biber

1. Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja kako bi porumenele. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

2. U masnoću od mesa dodati senf, beli luk u prahu, belo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu te kratko prokuvati.

3. Na nepodmazanom tiganju propržiti susam i dodati u umak od senfa.

4. Zatim vratiti pržene krmenadle i kratko prodinstati. Pred kraj dinstanja dodati pavlaku, mešavinu gustina i malo vode pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.

5. Krompir iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju.

6. Na tanjir za služenje složiti krmenadle, preliti ih pripremljenim umakom i poslužiti uz pomfrit.

 

Tagovi: