Lingvini sa šparglom i svežim vlašcem

by | maj 10, 2015

lingvini

Potrebno je:
– 75 g lingvina po osobi, 3-4 špargle, 2-3 vlašca, maslinovo ulje, vrlo malo parmezana, so, biber, bujon od povrća ili ribe.

Priprema:
– Najpre iseckajte vlašac i šparglu, a potom ih izdinstajte na maslinovom ulju.
– Nakon toga, dolijte bujon, posolite i pobiberite. Kad špargle omekšaju, dodajte skuvane lingvine (pljosnata italijanska testenina, vrlo slična špagetima, koja se najčešće poslužuje u kombinaciji s plodovima mora, a odlično se slažu i s povrćem).
– Iako na pakovanju piše koliko bi testeninu trebalo kuvati, skinite je s ringle dva minuta ranije, jer će se još toliko kuvati i s povrćem i bujonom.
– Jelo je gotovo kad se tečnost zgusne, to jest kad imamo utisak da testenina prilikom serviranja neće „bežati“ po tanjiru.
– Na samom kraju dodajte nekoliko listića parmezana.

Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Recept: Restoran „Kalemegdanska terasa“

Tagovi: