Napravite savršenu tortu za samo 10 minuta i svi ukućani će lizati prste

by | avgust 2, 2016

Najbrža torta ikada oduševiće sve vaše ukućane, ali i goste koji su se upravo najavili… Potrebno vam je samo 10 minuta i kremasta rapsodija biće na vašem stolu

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ako nemate baš ništa slatko u kući, a gosti su se nenadano najavili, ne očajavajte. Pripremite ovaj savršeni slatkiš, posle kojeg će vam svaka domaćica tražiti recept. Ljubomorno ga čuvajte baš za ovakve prilike.

Za pravljenje ove najukusnije poslastice potrebni su vam sledeći sastojci:

200 g keksa
100 g maslaca
400 g kondenzovanog mleka
½ šolje (125 m) limunovog soka
400 g ananasa
300 ml slatke pavlake

Pročitajte i… Svi su “ludi” za SLADOLEDOM od JEDNOG SASTOJKA, a pravi se u 4 varijante!

Sada, kada ste pribavili sastojke, proverite način pripreme i to na sledećoj stranici…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Pomešajte mleveni keks i prethodno istoplljenim maslacem i sve dobro promešajte varijačom. Dobijenu smesu sipajte u okrugli pleh, koji ste prethodno namastili ili obložili papirom za pečenje. Napravite koru od keksa i zatim je odložite u frižider.

U zasebnu posudu poimešajte kondenzovano mleko i limunov sok, dodajte ananas (prethodno oceđen od soka). U drugu plastičnu posudu umutite slatku pavlaku, a potom je dodajte u smesu sa ananasom. Sipajte krem na koru od keksa i oblikujte tortu.

Ostavite je u frižideru da se ohladi i spremna je za posluženje. Možete je dekorisati po želji!

Pročitajte i… Predlog za sutrašnji ručak: Punjeno povrće

Napomena: Ukoliko nemate kondenzovano mleko, lako ga možete napraviti, a kako da to učinite, pročitajte na sledećoj stranici…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Uzmite jedan litar običnog mleka, sipajte ga u lonac i stavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok se količina uopla ne smanji. Mešajte kako ne bi zagorelo i povremeno skidajte penu. Dodajte jednu kesicu burbon vanilin šećera, ½ kašičice ekstrakta vanile i 150 običnog kristal šećera.

 Prijatno!

Tagovi: