Obožavamo „bakine“ knedle sa šljivama, a ovo je način da ih pripremite za 15 minuta bez krompira i jaja!

by | septembar 6, 2016

Knedle? O, da, znamo – svi ih obožavaju! „Starinska“ poslastica, iako pristupačna i jednostavna, može da parira i onim daleko zahtevnijim i skupljim. Ali, komplikovan i dugotrajan proces pripreme teško na natera u kuhinju. Ipak, mi imamo sjajan recept  – brži i lakši nego ikada.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Dakle, važi pravilo da dobre knedle umeju da naprave samo vešte domaćice, no ako pratite ovaj „brzinski“ recept, snaćićete se i bez velikog kulinarskog umeća.

Pročitajte i… Recept za NAJBOLJE testo za picu? Imamo ga, a tajna je u neobičnom sastojku

Sigurne smo da ćete biti sasvim zadovoljne – teško da nešto može da krene po zlu u ovom receptu, a rezultat su sočne, mekane i taaaako slatke knedle.

Da ne zaboravimo; najbolja stvar je što u ovoj verziji knedla nema krompira, a ni jaja. Pa, može li jednostavnije?

Mi smo ogladneli, a vi? 😉

Potrebni sastojci:

  • 2 šoljice vode
  • 2 šoljice brašna
  • sveže šljive (ili kajsije po želji)
  • so
  • ulje, maslac
  • šećer, prezle

Ova količina je za 4 osobe.

Pročitajte i… Ovom slatkom grehu niko ne želi da odoli… Čokoladni hleb zadovoljiće sva vaša čula

Na sledećoj stranici čeka vas uputstvo za pripremu ovog obožavanog dezerta!

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Priprema:

Ostavite posoljenu vodu da proključa, pa u nju dodajte brašno. Mešajte dok se brašno i voda ne povežu u jednu smesu i neka vas ne brinju grudvice.

Radnu površinu pobrašnjavite, pa na nju izručite dobijenu smesu od brašna i vode. Sačekajte da se ohladi.

U smesu dodajte tri kašike ulja i so po želji i potom ga mesite sve dok ne dobijete glatko i kompaktno testo bez grudvica.

Testo isecite na komade, u svaki stavite šljivu ili pekmez, pa dlanovima formirajte kuglice.

Pročitajte i… Dva miliona žena zaljubilo se u NAJČOKOLADNIJU tortu od, verovali ili ne, 2 sastojka!

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Dobijene knedle kuvajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocedite knedle.

Na otopljenom maslacu ili ulju propržite prezle dok ne dobiju zlatnu boju. U ovu smesu ubacite oseđene knedle i kratko ih pržite dok se prezle ne uhvate za njih.

Pospite šećerom, i cimetom po želji.

Pročitajte i… 30 minuta, 5 sastojaka i ferero roše torta bez brašna će biti na vašoj trpezi

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: