Categories Recepti

Oduševite vaša čula: Čokoladna torta s narandžom

Sastojci:

Za koru:
– 5 jaja
– 125 g šećera
– 125 g brašna
– 50 g kakaoa
– 1 prašak za pecivo
Za fil:
– 5 jaja
– 125 g šećera
– 200 g čokolade
– 250 g margarina
– 100 g šećera u prahu
– 1 zamrznuta narandža
– sok od 2 narandže
Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Kora:
1. Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih sa šećerom u čvrst šam. Postepeno dodavati žumanca neprekidno muteći.
2. Pomešati brašno sa kakaom i praškom za pecivom i lagano umešati u smesu od jaja. Okrugao kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a potom je poprečno preseći na tri dela.

Fil:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom pa kuvati na pari uz neprekidno mešenje dok ne počne da se zgušnjava. Potom dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu pa umešati u ohlađeni fil od jaja. Dodati narendanu zaleđenu narandžu i dobro izmešati.

Finalni postupak:

Foto: Bakini slatkiši

1. Kore poprskati sokom od narandže. Donju koru premazati polovinom fila i prekriti drugom korom. Preko nje naneti preostali fil i preklopiti poslednjom korom.
2. Izlomljenu čokoladu rastopiti na pari pa sjedinti sa kiselom pavlakom i dobro izmešati.
3. Dobijenom glazurom premazati tortu i dekorisati rendanom koricom narandže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA