Ovakav sutlijaš još niste probali: U pitanju je tajni sastojak za koji ne zna ni vaša baka

by | novembar 11, 2016

Sutlijaš je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, a ukoliko vam je dosadilo da ga jedete isključivo sa cimetom, svetski kuvari su otkrili tajni sastojak i potpuno transformisali ovu poslasticu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Sastojci:

– 200 g pirinča
– 250 g šećera
– 1 kesica želatina u prahu
– 1 kašika cimeta
– 1 vanilin šećer
– 1 litar mleka
– šlag

Priprema:

U šerpu sipati mleko, staviti na ringlu, malo ugrejati, pa dodati 3 kašike šećera i cimet. Promešati i dodati pirinač. Povremeno mešajući, kuvati sutlijaš dok se ne zgusne. Dodati vanilin šećer i promešati.

Pročitajte i… Pohovani pileći štapići bolji nego u restoranu? Recept za njih je smešno lak!

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Rastvoriti želatin u vodi i ostaviti da omekša, pa dodati u sutlijaš. Preostali šećer sipati u drugu šerpu i pržiti dok ne dobijete karamel masu zlatne boje. U kalup za kuglof staviti karamel, dodati preko sutlijaš i ubaciti da se suši u rerni 30 minuta na 50 stepeni. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Ohlađeno prevrnuti na tacnu, tako da karamel dođe gore. Mikserom ummutiti mleko i šlag, pa sredinu napuniti pomoću šprica, a potom šlagom ukrasiti i spoljašnju ivicu. Po želji odozgo ukrasiti orašastim plodovima.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: