Piletina u sosu od karija

by | septembar 17, 2011

Potrebni sastojci:Piletina u sosu od karija

 

700 g pilećeg belog mesa
50 g putera
1 glavica crnog luka
prstohvat cimeta
1 čen belog luka
1/2 kašičice đumbira
1/2 kašičice karija
2 kašike mlevenih badema
400 g pelata paradajza
1 dl supe od povrća
2 kašike jogurta
1 kašika seckanog peršuna
so, biber

 

Priprema:

 

 

1. Crni luk i pelat paradajza iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
2. Pileće belo meso iseći na trake, začiniti po ukusu i uvezati u čvoriće.
3. U teflonskom tiganju otopiti puter, pa piletinu pržiti sa svih strana dok ne porumeni. Potom je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od piletine dodati crni i beli luk, te kratko propržiti.
5. Zatim dodati pelat paradajza, đumbir, kari, cimet, mlevene bademe, supu od povrća i jogurt. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi 25 min.
6. Na kraju dodati prženu piletinu i kuvati još 10 min. Gotovo jelo posuti peršunom i promešati.

  1.  

 

Tagovi: