Piletina u sosu od suvih šljiva i kajsija

by | oktobar 29, 2017

Danas smo za vas izabrali piletinu na nešto egzotičniji način. Donosimo vam savršen recept koji možete već danas probati i obradovati vama drage ljude.

Sastojci

1 kg pilećih prsa
1/2 kašike belog luka u prahu
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
2 kašike ulja
170 g sušenih kajsija, iseckanih na pola
1 šoljica suvih šljiva, iseckanih na pola
1 šoljice pileće supe
3/4 šoljice belog vina
1/4 šoljice vinskog sirćeta
1 kašika smeđeg šećera
1 štapić cimeta
4 karanfilića
3 kašike vode
3 kašike senfa
4 kašike brašna

 Priprema

Posolite piletinu i stavite biber. Pržite je na ulju oko 15 minuta.

Dodajte suve kajsije, šljive, pileću supu, vino, sirće, smeđi šećer, štapić cimet i karanfiliće. Kada provri, smanjite vatru i poklopite. Kuvajte oko 40 minuta.

Piletinu i voće stavite na tanjur.

Izvadite cimet i karanfilić.

Za sos, u maloj zdjeli pomešajte vodu, senf i brašno. Umešajte smesu brašna u smesu gde se kuvala piletina. Kuvajte i mešajte dok se sos ne zgusne.

Sosom prelite piletinu i voće. Poslužite sa kuvanim rpirinčem.

Pročitajte i… Insta izbor: Pasta sa bundevom!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.