Pohovana teletina sa pireom od jabuka i pesto namazom

by | novembar 19, 2017

Iako znamo da pohovana jela nisu ni najmanje zdrava, nekada moramo udovoljiti sebi. Probajte ovaj na prvi pogled čudan spoj voća i povrća, mesa i pesto sosa…

Sastojci:

1 kašika pesto sosa
50g maslaca
700 g krompira, krupnije iseckanih
300g zelenih jabuka, oljuštenih i krupnije iseckanih
1/3 čaše mleka
1/3 šolje brašna
1 jaje
1,5 čaša hlebnih mrvica
8 šnicli
1/3 čaše hladnoceđenog maslinovog ulja
300g boranije
limun

 

Priprema: 
Pomešajte maslac sa pesto sosom.
U šerpu stavite iseckane jabuke i krompir, i kuvajte dok krompir ne bude skuvan. Iscedite i od jabuka i krompira napravite pire. Dodajte mleko, so i biber po ukusu i umešajte dok se masa ne sjedini.
Pripremite pohovane šnicle: Posolite meso, brašno sipajte u tanjir, umutite jaje i u jaje dodajte 1 kašiku vode, na drugu tanjir stavte hlebne mrvice. Meso prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u hlebne mrvice i ispržite šnicle. I stavite šnicle na ubrus da bi upio višak masnoće.
Obarite boraniju tako da ostane hrskava.
Na tanjir servirajte šnicle, pire i boraniju, a u posudicu stavite premaz maslac i pesto sos. Uz pohovano jelo uvek servirajte i limun.

Pročitajte i… Nudle sa piletinom i povrćem

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.