Pohovani pileći štapići bolji nego u restoranu? Recept za njih je smešno lak!

by | septembar 29, 2016

Parmezan, prezle, pileće belo meso, dobar umak – sluti na nešto zaista ukusno! U jelovnicima većine gradskih restorana neophodna stavka su i legendarni pileći štapići i sigurni smo da ih rado naručujete i „klopate“. Sitni, slani zalogaji raduju naša nepca, a spremite se i na dobre vesti! Možete da ih napravite i same, i to jednostavnije nego što ste mislile… 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ako izdvojite svega 10-ak minuta aktivnog angažovanja i 40 minuta za pečenje, pileći štapići na vašoj trepzi biće za nešto manje od sat vremena. Priprema je brza i laka, a sastojci za ovaj recept nisu skupi i to sve čini još boljim.

Ovo je „fensi“ i jednostavan obrok koji je i odlično posluženje za druženje sa prijateljima. Čaša vina „zaokružiće“ ove začinjene, ukusne zalogajčiće!

Potrebni sastojci: 

  • 3 komada pilćeih grudi (iseckanih na šnite)
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/2 šolje parmezana
  • 1 šolja prezli
  • 3 jaja
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice crnog luka u prahu ili vlašca
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 kašičice biljnog začina

Pročitajte i… Spremno očas posla! Ručak od 200 dinara i 3 sastojka koje uvek imate u kuhinji

Chicken satay

Chicken satay

Kliknite na sledeću stranicu…

Ilustracija/ Guliver/Getty Images

Ilustracija/ Guliver/Getty Images

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  2. Isecite pileće grudi na šnite, pa ih posolite i pobiberite.
  3. U plastičnu kesu sipajte brašno, beli i crni luk u prahu, alevu papriku i biljni začin.
  4. Dodajte isečene šnite od pilećeg mesa u kesu i sve dobro „istumbajte“, dok se štapići potpuno ne uvaljaju u praškastu smesu.
  5. Umutite 3 jaja u posudi i svaki šnit piletine potom potopite u smesu od jaja.
  6. U drugoj činiji pomešajte parmezan i prezle, pa kada potopite štapiće u umućena jaja, uvaljajte ih u ovu smesu.
  7. Postavite tako pripremljene štapiće na nauljen pleh i pecite od 35 do 40 minuta. Ne zaboravite da na polovini pečenja okrenete štapiće.
  8. Služite uz umak po želji i povrće po želji (integralni pirinač, pomfrit, marinirana šargarepa…)

Prijatno!

Za detaljno uputstvo pogledajte priloženi video.

Pročitajte i… Spolja hrskavi, a taaaako se tope u ustima! Obožavaćete ih!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: