Predlog za današnji ručak: Pileće rolnice

by | novembar 8, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
150 g klobuka šampinjona
(šeširića)
120 g suvog vrata
1,5 dl belog vina
3 čena belog luka
2 dl supe od povrća
1 kašičica gustina
mešavina začina
40 g parmezana

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, a potom ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Istanjene šnicle uzdužno iseći na trake širine 4 cm.
3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suvog vrata, zatim klobuk šampinjona pa urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
4. Oblikovane rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih zaliti belim vinom i dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti sitno seckani beli luk pa dodati mešavinu gustina i supe, začiniti po ukusu i kuvati dok se ne zgusne.
6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolnice i posuti ih parmezanom.

Tagovi: