Predlog za nedeljni ručak: Pohovane palačinke sa piletinom

by | septembar 20, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
8 palačinki
400 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
100 g šampinjona
1,5 dl bešamel sosa
200 g kačkavalja
150 g prezli
150 g brašna
3 jajeta, ulje
mešavina začina
1 krastavac
2 dl pavlake
2 čena belog luka

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti, crni luk sitno iseckati, šampinjone iseći na listove, a kačkavalj izrendati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, pa dodati piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša. Pred kraj dodati šampinjone i začine pa dinstati dok tečnost ne uvri.
3. U pripremljeni fil dodati bešamel sos i kačkavalj pa promešati.
4. Na svaku palačinku naneti malo fila te bočne stranice preklopiti 1 cm ka sredini i urolati.
5. Palačinke uvaljati u brašno potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na ulju dok ne porumene.
6. Posebno pripremiti preliv. Krastavac oguliti i izrendati na krupno rende. Sjediniti sa pavlakom, pasiranim belim lukom i začiniti po ukusu. Preliv poslužiti uz palačinke.

Sve naše dosadašnje predloge za nedeljni ručak nađite OVDE.

Tagovi: